Dodge Hornet op Schiphol gesnapt

Leentjebuur

Spyshots Dodge Hornet

De Alfa Romeo Tonale krijgt een Amerikaans broertje. Daarop plakt moederbedrijf Stellantis een Dodge-badge en de naam Tonale maakt waarschijnlijk plaats voor 'Hornet'. Dankzij AutoWeek-lezer Thierry kunnen we je die Dodge Hornet van dichtbij laten zien. Thierry, hartelijk bedankt!

Dodge voegt binnenkort een auto aan zijn leveringsgamma toe die eigenlijk helemaal geen Dodge is. Dodge leent namelijk de Tonale van Alfa Romeo, maar het merk plakt er niet slechts zijn eigen badges op. De Dodge Hornet - als hij daadwerkelijk zo gaat heten - trekt de Scudetto-grille van het Tonale-front en zet er een eigen grille met bijbehorende voorbumper voor terug. AutoWeek-lezer Thierry liep de Dodge Hornet tegen het lijf op Schiphol. Mogelijk is de auto onderweg vanuit het Italiaanse Pomigliano - waar de Tonale wordt geproduceerd - richting de Verenigde Staten, al is het ook goed mogelijk dat de ingepakte Hornet op testtournee door Europa gaat.

Alfa Romeo Tonale

Het origineel: de Alfa Romeo Tonale

Het is overigens bepaald niet de eerste keer in de moderne geschiedenis dat Dodge een auto van een ander merk leent. Zo is de Dodge Attitude stiekem een Mitsubishi Attrage (Space Star 'sedan') en de Dodge Neon is feitelijk een Fiat Tipo Sedan. De nieuwe Journey die Dodge in Mexico verkoopt is weer een Chinese SUV.

Dodge kan de Hornet overigens behoorlijk goed gebruiken. Zo verkoopt het in de Verenigde Staten behoorlijk op leeftijd rakende modellen. De Challenger en Charger stammen achtereenvolgens uit 2008 en 2010 en ook de Durango is met introductiejaar 2011 geen jonkie meer. Hoewel de Dodge Hornet in Nederland is gesnapt, hoef je de auto niet in Nederland op de markt te verwachten.

PRIVATE LEASE Alfa Romeo Tonale

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.