Dodge Challenger Black Ghost is de één-na-laatste

Met dierenprintje

Dodge Challenger Black Ghost

Dodge tovert nóg een special edition met meer dan 800 pk uit de hoge hoed: dit is de Dodge Challenger Black Ghost, de - nu eindelijk dan toch - een-na-laatste Challenger van deze generatie. Het merk bouwt 300 exemplaren.

Net als de exemplaren van afgelopen weken uit Dodge' Last Call-reeks, krijgt de Challenger Black Ghost een aantal unieke uiterlijke kenmerken mee. In dit geval gaat het om een witte streep over de achtersteven en een bijzonder, zij het wat onopvallend printje op het dak. Alle Black Ghost-edities krijgen stickers in een alligatorhuidmotiefje op hun bovenkant. Dat moet volgens Dodge herinneren aan de met zwart vinyl beklede daken van muscle cars van weleer. Dat gaat echter alleen bij liefhebbers met een scherp oog lukken: de rest van de carrosserie van de Black Ghost wordt altijd in zwart gespoten, waardoor het motief nauwelijks opvalt.

a href=

Opvallen is sowieso niet het doel van deze editie: de naamgever is een Charger uit een sage uit de seventies, waarin een geheel in het zwart gehuld exemplaar alles en iedereen in het stof laat bijten op de drag strip. Na races verdween de sprinter vaak maandenlang uit het straatbeeld, tot het moment was aangebroken om de concurrentie wederom de les te lezen. Het leverde 'm de naam Black Ghost op.

Vermogend

De hedendaagse Black Ghost krijgt, net als de Charger King Daytona, de sterkste versie van Dodge' Hellcat-aandrijflijn. Dat betekent dat deze geweldenaar tot 818 pk loslaat op zijn achterbanden. Het zal ons benieuwen of de állerlaatste Challenger (en/of Charger), waarvan de presentatie op de SEMA-beurs in november plaatsvindt, het tot nog hogere waarden schopt. Uiteraard lees je er tegen die tijd hier over.

Lezersreacties (1) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.