Dodge zwaait door: Swinger-edities van Challenger en Charger

Zwanenzang van de musclecar

Dodge Challenger Charger Scat Pack Swinger
Dodge Challenger Charger Scat Pack SwingerDodge Challenger Charger Scat Pack SwingerDodge Challenger Charger Scat Pack SwingerDodge Challenger Charger Scat Pack SwingerDodge Challenger Charger Scat Pack SwingerDodge Challenger Charger Scat Pack SwingerDodge Challenger Charger Scat Pack Swinger

Dodge gaat in aanloop naar de SEMA-beurs in Las Vegas nog even door met het uitzwaaien van zijn Challenger en Charger. Het merk presenteert van beide modellen de Swinger-editie op basis van de Scat Pack-uitvoeringen, met old school als codewoord.

De twee zijn goed voor het derde en vierde couplet van Dodge' zwanenzang van de muscle car met verbrandingsmotor. Een week geleden brachten de Amerikanen daarvan het tweede couplet ten gehore in de vorm van de Challenger Super Bee.

Ditmaal stoft het merk niet zijn dragrace-erfgoed af, maar grijpt het zijn algehele geschiedenis in de muscle car-wereld aan. Het resultaat is een duo met de nodige hoeveelheid 'Gold School'-badges, speciaal voor deze editie ontworpen wielen en een gifgroene streep over de kont.

Op de flanken daarvan print Dodge in krullerige letters de term Swinger. Gold School is de naam die het Stellantis-merk hangt aan de lichtgouden kleur van de wielen, waarin in het geval van de tweedeurs Challenger ook de shaker-inlaat op de motorkap is gehuld.

Dodge Challenger Charger Scat Pack Swinger

Gelimiteerd

Van beide modellen produceert Dodge 1.000 exemplaren in Swinger-uitdossing, allemaal uitgevoerd met een wide body en groene interieuraccenten. Voor het kleurtje aan de buitenkant zijn er drie opties: twee groene en een witte. De basis voor de auto's wordt gevormd door de Scat Pack-uitvoeringen van de modellen. Dat zijn de snelste met een atmosferische V8 (met een kleine 500 pk vermogen), voordat je bij de ronduit krankzinnige Hellcat- en Demon-uitvoeringen met een supercharger aanbelandt.

Wie benieuwd is naar het volgende deel van deze zevendelige zwanenzwang heeft geluk; Dodge kondigt de presentatie van het vijfde couplet aan voor volgende week.

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.