Dít is de nieuwe Nissan Micra!

Sway-genen voor vijfde generatie

Nissan Micra
Nissan MicraNissan MicraNissan MicraNissan MicraNissan MicraNissan MicraNissan MicraNissan MicraNissan MicraNissan MicraNissan MicraNissan MicraNissan MicraNissan MicraNissan MicraNissan MicraNissan MicraNissan MicraNissan Micra
Nissan heeft zojuist het doek verwijderd van de hagelnieuwe vijfde generatie van de Micra!

Aan alles komt een eind, zo ook aan de teasercampagne voor de nieuwe Micra en daarmee ook aan het bestaan van de vierde generatie van de compacte Nissan. De vijfde generatie krijgt een koets mee die zeer sterk leunt op het ontwerp van de vorig jaar in Genève getoonde Sway Concept.

Nissan's B-segmenter is niet meer als Micra herkenbaar. Waar de uitgaande generatie in grote lijnen overeenkomsten vertoond met zijn voorganger, gooit Nissan het met de nieuwe Micra over een andere boeg. We zien een scherp getekend front met de inmiddels bekende V-Motion-grille, venijnig de wereld in turende lichtunits en een zijaanzicht dat gekenmerkt wordt door een gloeiende lijn. De cW-waarde bedraagt 0,29 en de handgreep voor het achterportier is, net als bij de Clio van alliantiegenoot Renault, in de C-stijl is verwerkt. Dat designfoefje is niet de enige overeenkomst die de Micra met zijn Franse broer heeft. Net als de Clio zal de Micra door Renault in Flins geproduceerd worden.

Onder de kap legt Nissan een 90 pk sterke 0,9-liter metende driecilinder turbomotor die benzine drinkt. Ook komt een 1.5-liter diesel met 90 pk de bestellijst, beide motoren kennen we van Renault. In een later stadium volgt een 73 pk sterke 1,0-liter turbo benzinemotor.

In het interieur zien we een 7-inch metend multimediascherm gekoppeld aan een systeem dat onder andere Apple CarPlay ondersteunt. Net als grotere broers Qashqai en X-Trail is Active Ride Control aanwezig, een systeem dat onderstuur moet voorkomen.

Geen nieuwe auto zonder veiligheidssystemen. Nissan brengt Intelligent Drive naar de Micra, een pakket dat onder andere bestaat uit Lane Departure Prevention, Emergency Braking met voetgangersdetectie, Around View Monitor, verkeersbordherkenning, High Beam Assist en dodehoekdetectie. Nissan meldt trots dat de Micra daarmee "[,,.] over de bouwstenen voor autonoom rijden beschikt." Op de optielijst staat een Bose audiosysteem. In maart volgend jaar gaat de Micra in de Europese verkoop.

PRIVATE LEASE Nissan Micra

DirectLease
Nissan Micra I-GT 92 N-Design (5D/5H)
€ 405
 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (85) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum