Dieselversie Nissan Qashqai krijgt upgrade

Voor de jaarswisseling in Nederland

Nissan Qashqai
Hoewel Nissan de komende jaren steeds meer afscheid van dieselmotoren gaat nemen, krijgt de 1,5-liter dCi een kleine upgrade. Het vernieuwde blok vindt zijn weg de komende tijd ook naar een reeks Renaults.

De huidige dCi 110 wordt binnen enkele weken afgelost door de nieuwe dCi 115. Het koppel van 260 Nm blijft hetzelfde. Een heel grote verrassing is de komst van de nieuwe diesel niet, want aan het begin van de zomer presenteerde Renault - zusterbedrijf van Nissan - de nieuwe Blue dCi-aandrijflijn al. Renault zwaait namelijk de oldskool dCi's uit en vervangt deze allemaal voor de op papier schonere Blue dCi. Voor de Mégane en Scénic stond de Blue dCi 115 al op de agenda, de Qashqai wordt nu aan dit rijtje toegevoegd. Volgens de Nederlandse importeur verschijnt de Qashqai dCi 115 voor Pakjesavond in de Nederlandse showrooms.

De huidige Qashqai rijdt sinds 2014 op de Nederlandse wegen rond. Vorig jaar kreeg het model een grondige facelift van Nissan. In Nederland is de Qashqai sinds zijn introductie in 2007 een verkoopsucces voor Nissan gebleken, waarbij de huidige generatie in 2017 met ruim 7.700 verkochte exemplaren het hardst ging. Prijzen voor de vernieuwde diesel zijn vooralsnog onbekend.

PRIVATE LEASE Nissan Qashqai

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum