Dieselplannen van Subaru

Dieselplannen van Subaru
Spannende geruchten uit het Subaru-kamp: het merk zou plannen hebben voor een dieselmotor van een wel heel bijzondere soort.
Spannende geruchten uit het Subaru-kamp: het merk zou plannen hebben voor een dieselmotor van een wel heel bijzondere soort. Subaru hoopt met de nieuwe Impreza vastere voet aan de grond te krijgen in Europa. Daarvoor is dieselmotor onontbeerlijk. Subaru is al langer bezig met het experimenteren met diesels, maar nu gaan er geruchten over een dieselmotor in boxer-configuratie. Subaru, dat een naam hoog te houden heeft op het gebied van boxers, zou bezig zijn met het ontwikkelen van een 4- en 6-cilinder boxer dieselmotor met inhouden van 2,0- en 3,0-liter. Voorlopig wordt er nog druk geëxperimenteerd met de Subaru-diesels. De motoren zouden onder meer moeite hebben met trillingsvrij lopen. Als de motoren op de markt komen, zullen ze in eerste instantie zijn bedoeld voor de B9 Tribeca en de Impreza.
De woordvoerder van Subaru Nederland weet dat het merk druk is met dieselmotoren. "Subaru experimenteert inderdaad met boxer dieselmotoren. Als die komen lijkt het me niet dat de Impreza het eerste model is die ze krijgt. Ik denk eerder aan de Legacy of de B9 Tribeca." Hij kan verder echter niets concreets melden over Subaru-diesels.
Het lijkt aannemelijk dat Subaru op termijn zijn diesels uit de rekken haalt van General Motors, het moederbedrijf van het Japanse merk. "Dat is nog niet zo eenvoudig omdat de gehele techniek van Subaru's is gebouwd voor boxermotoren. Een normale lijnmotor zou dus niet zomaar in een auto van ons merk passen."