Deze elektrische Italiaan is coupé, cross-over én pick-up ineen

Italdesign Quintessenza

Italdesign Quintessenza
Italdesign QuintessenzaItaldesign QuintessenzaItaldesign QuintessenzaItaldesign QuintessenzaItaldesign QuintessenzaItaldesign QuintessenzaItaldesign QuintessenzaItaldesign QuintessenzaItaldesign QuintessenzaItaldesign QuintessenzaItaldesign QuintessenzaItaldesign QuintessenzaItaldesign QuintessenzaItaldesign QuintessenzaItaldesign QuintessenzaItaldesign QuintessenzaItaldesign QuintessenzaItaldesign QuintessenzaItaldesign QuintessenzaItaldesign QuintessenzaItaldesign QuintessenzaItaldesign QuintessenzaItaldesign QuintessenzaItaldesign QuintessenzaItaldesign QuintessenzaItaldesign QuintessenzaItaldesign QuintessenzaItaldesign QuintessenzaItaldesign QuintessenzaItaldesign QuintessenzaItaldesign QuintessenzaItaldesign QuintessenzaItaldesign QuintessenzaItaldesign Quintessenza

Maak kennis met de Quintessenza, een splinternieuw studiemodel van het Italiaanse designhuis Italdesign. De Quintessenza is feitelijk meerdere carrosserievarianten ineen en lijkt daarmee een regelrechte cross-over te zijn.

Tegenwoordig wordt het label 'cross-over' vooral geplakt op hoog-op-de-poten-modellen, omdat zo'n hoge auto een combinatie is van meerdere carrosseriestijlen. Zo is een Renault Captur natuurlijk geen echte SUV, maar meer een mengvorm van een compacte hatchback en het avontuurlijke aspect van een SUV. Deze Quintessenza van Italdesign is pas écht een mengelmoesje van diverse carrosseriestijlen. Hij heeft de vorm van een coupé, staat hoog op de poten maar is óók een pick-up!

Het Italiaanse designhuis Italdesign noemt de Quintessenza met veel dromerige zinsneden een auto die 'de relatie tussen mens en natuur in meerdere vormen belichaamt'. Daar is rond de marketingtafels ongetwijfeld uitgebreid over vergaderd. Het wordt nog fraaier. Italdesign gaat verder: "Het ontwerp is gemaakt door mensen voor mensen. Het voertuig heeft een Italiaans ontwerp dat dient als een universele, grenzeloze vorm van expressie, een ontwerp dat technologie en mens-machine-interactie naadloos combineert en elementen van de natuur in het project integreert en tegelijkertijd de inzittenden van de auto met de buitenwereld verbindt." Helder toch?

Italdesign Quintessenza

Italdesign Quintessenza

Zonder flauw te doen: de Quintessenza is een bijzondere verschijning. De maar liefst 5,56 meter lange Italiaan heeft een sterk aflopende daklijn, een platte raampartij en staat hoog op de poten. Rond de voor- en achterschermen heeft Italdesign flinke zwarte delen toegepast om het cross-gehalte te benadrukken. Ze zijn vervaardigd uit wat Italdesign omschrijft als 'een composiet van natuurlijke vezels.' De wielbasis van de auto bedraagt een indrukwekkende 3,24 meter. De overhang aan de voorzijde bedraagt dik een meter en meet achter zelfs 1,32 meter. Niet ideaal voor in het terrein natuurlijk. Met z'n geniepig de wereld in turende koplampen heeft de Quintessenza een smoeltje dat niet zou misstaan op een sportcoupé. Toch is het studiemodel veel praktischer dan zo'n traditionele spierbundel. Hij biedt namelijk plaats aan vier volwassen inzittenden die middels enorme en bij de A-stijlen scharnierende portieren toegang tot het binnenste krijgen.

Italdesign Quintessenza

Lekker zitten.

Actieve aerodynamica? Van de partij, evenals een flinke frunk, 24-inch wielen, offroadrubber en een stel camera's die de traditionele zijspiegels vervangen. Wat de Quintessenza ook tot een pick-up maakt? Welnu. Het achterste deel van de carrosserie laat zich als ware het een hardtop verwijderen. Wie dat doet, heeft opeens een open laadbak. De onderzijde van de achterklep scharniert naar onderen, wat het volladen van deze laadbak vergemakkelijkt. Leuk detail: de stoelen achterin zijn 180 graden te draaien, wat het voor achterpassagiers mogelijk maakt om heerlijk naar buiten te turen.

Italdesign stelt zich de Quintenzza voor met een 800v EV-architectuur en een 150 kWh accupakket. Dat voedt drie samen bijna 790 pk sterke elektromotoren. Op papier stampt de Quintessenza daarmee in minder dan 3 tellen naar een snelheid van 100 km/h. Het elektrisch bereik moet 750 kilometer bedragen. Mogelijk gaat een van de showauto afgeleide auto in de toekomst op kleine schaal in productie.

Lezersreacties (20)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.