De Volvo 1800 ES als retrodroom

Prachtige shootbrake-achtige hatchback

Retrodromen Volvo P1800ES Recharge

Het is tijd voor retrodroom 3, de Volvo 1800 ES als retromodel in de ogen van onze illustrator Larson. De Volvo 1800 ES was de shootingbrake-achtige hatchback van de P1800, en was niet alleen voor onze tekenaar een inspiratie. Droom even mee over deze retro-Volvo, die uiteraard niet zal komen en puur aan onze fantasie ontsproten is.

Een van de meest legendarische Volvo’s is de 1800 ES, die voortkwam uit de sportief gelijnde P1800. De bijzondere achterkant met de laag doorlopende achterruit was niet alleen een inspiratiebron voor de Nederlandse ontwerper van de Volvo 480, Rob Koch, ook Steve Mattin pastte het toe op de Volvo C30

Een stap verder dan Volvo 480 en C30

Een stap verder gaat onze eigen tekenaar Larson, die zoals het een kunstenaar betaamt opereert onder zijn artiestennaam. Hij weet op wonderlijk geslaagde wijze het huidige Volvo-design te vertalen naar de 1800 ES, of andersom. De heupen van het retromodel zijn wulpser dan bij de C30, en we vinden hem op deze illustratie minstens zo mooi als de schitterende Polestar 1, de coupé op basis van de Volvo S60 die het nieuwe merk alsex-studiemodel mocht gebruiken voor zijn eerste productiemodel. 

Elektrische aandrijflijn van EX 90

Natuurlijk zal de nieuwe 1800 ES geen plug-in hybride zijn, maar maakt hij gebruik van het nieuwe top-platform dat Volvo toepast op de EX 90, de XC90-opvolger en dat Polestar gebruikt voor de 3. Twee elektromotoren van samen 519 pk en 910 Nm laten de nieuwe 1800 ES supersnel zoemen. Misschien keert The Saint dan terug; Roger Moore reed ooit een P1800, Val Kilmer bestuurde een Volvo C70 in de moderne filmversie en voor de tweede remake zetten we in op onze retro-1800 ES. Een geschikte acteur vinden zal niet moeilijk zijn; wie wil er nu niet schitteren in deze fraaie blauwe Shooting Brake?

PRIVATE LEASE Volvo 1800

Lezersreacties (33) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.