De Nürburgring is failliet

Nürburgring
Slecht nieuws voor de liefhebbers van het betere scheurwerk: de Nürburgring is failliet verklaard.

Volgens de plaatselijke Rhein Zeitung is (gedeeltelijke) verkoop van de Nürburgring onvermijdelijk omdat de Europese Unie niet langer bereid is de helpende financiële hand – er is op korte termijn 13 miljoen euro nodig - toe te steken. Nürburgring GmbH, in handen van de deelstaat Rheinland-Pfalz, kan de rente op de lening van 330 miljoen euro namelijk niet meer betalen. Bij de EU loopt nog een onderzoek naar het al dan niet oneigenlijk verstrekken van 524 miljoen euro aan het circuit, waarschijnlijk de reden waarom het benodigde geld op zich laat wachten. Het rommelt al jaren in de boekhouding van het circuit, het 'entertainmentpark' is een enorme flop, het winkelcentrum wordt slecht bezocht en de belastingbetaler dichtte inmiddels al heel wat financiële gaten.

Een curator moet nu gaan beslissen wat er met de Nürburgring gaat gebeuren. Het hele complex is 126 miljoen euro waard maar mocht de Ring voor dit bedrag worden verkocht, resteert er nog steeds een schuld van 287 miljoen euro bij de bank (330 miljoen) en aandeelhouders (83 miljoen). Totdat er duidelijkheid is over het lot van het beroemde circuit, blijft de baan open.

Lezersreacties (55) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.