De AutoWeekend Top 10: lekker open

Abarth 500C
Volkswagen Golf GTI CabrioletMini CabrioAudi A5 CabrioBMW 135i CabrioAudi A3 CabrioletVolvo C70Peugeot 207 CC 1.6-16V VTiRenault Mégane CC FlorideBMW 3-serie cabrio Exclusive Edition
Zaterdag, lijstjesdag. Ieder weekend behandelen we een top 10, van goedlopende modellen tot de meest gewilde kleuren. Kortom: alles op het gebied van de Nederlandse autowereld, samengevat in een lijstje. Deze week: cabrio's!
Nieuwverkopen cabrio's
jan-jun 2012 ModelAantal
1 Fiat 500c 922
2 Volkswagen Golf Cabrio 391
3 Mini Cabrio 302
4 Audi A5 Cabriolet 198
5 BMW 1-serie Cabrio 125
6 Audi A3 Cabriolet 110
7 Volvo C70 109
8 Peugeot 207 cc 98
9 Renault Mégane cc 95
10 BMW 3-serie Cabrio 89

Veel automobilisten zullen in een weekend als dit met een jaloerse blik kijken naar de cabrio's op de weg. Hoewel het misschien wel té warm is, is gekoeld door de rijwind bruin bakken toch wel het ultieme automobiele zomergevoel. Toch zijn er maar weinig mensen die tot de aanschaf van een dakloze auto overgaan.

De mensen die dat wel doen, kiezen opvallend genoeg massaal voor een cabrio met een stoffen kap. Terwijl de ene na de andere fabrikant de laatste jaren is overgegaan naar een stalen klapdak, staan er op de eerste zeven plekken van de top tien uitsluitend auto's met een traditionele kap. De keuze van Volkswagen om in tegenstelling tot de directe concurrenten aan die constructie vast te houden bij de Golf Cabriolet, is duidelijk een goede geweest.

Zo goed verkopen als de Fiat 500C doet die auto echter niet. Misschien wel juist doordat de kleine Fiat strikt genomen geen echte cabriolet is van vanwege de vaste raamstijlen komt geen andere open auto ook maar in de buurt van de 922 stuks die de Italianen ervan wisten te slijten.

Bijzondere verschijning in de lijst is de 207 cc, die ondanks het wegvallen van zijn dichte broertje ten gunste van de 208 nog steeds kopers weet te vinden. De Volvo C70 loopt ook alweer een tijdje mee, maar toch werden er daar nog iets meer van verkocht dan van de aanzienlijk goedkopere Fransman. Over het algemeen kunnen we stellen dat cabriorijders een dure smaak hebben, want maar liefst de helft van het lijstje wordt ingenomen door de hoger gepositioneerde merken.

Bron: VWE voertuiginformatie en –documentatie

Lezersreacties (56) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.