‘Daimler beeindigt samenwerking met Renault-Nissan’

Kostenplaatje

Ola Källenius

Bij Daimler zouden naar verluidt grote bezuinigingen aankomen. Tegen 2021 zou het bedrijf een besparing van 6 miljard euro willen behalen. Veel medewerkers zouden op straat komen te staan en samenwerkingen zouden tot een eind komen.

Op de perswebsites van Daimler, uiteraard bekend als het moederbedrijf onder andere Mercedes-Benz, wordt er nog met geen woord over de grote besparingen gesproken. Het is Manager Magazin die de geruchten ditmaal de wereld inhelpt. Hoe het tijdschrift aan de informatie komt, blijft wat onduidelijk. Maar de basis van de uitspraken zouden bij Daimlers toekomstige CEO Ola Kallenius liggen.

Naast een banenverlies voor 10.000 medewerkers zou Kallenius volgens Manager Magazin een nieuwe samenwerking met Renault-Nissan niet zien zitten. Behalve een samenwerking aan meerdere modellen (Twingo/Forfour, X-klasse/Navara) werken de fabrikanten nu samen aan verschillende motoren en delen ze een fabriek. Het gaat zoals gezegd om geruchten, maar wie weet zit er een kern van waarheid achter. De tijd zal dat moeten leren.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Lezersreacties (55) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.