Compacte Honda-station voor Japan

Compacte Honda-station voor Japan
Compacte Honda-station voor JapanCompacte Honda-station voor JapanCompacte Honda-station voor JapanCompacte Honda-station voor JapanCompacte Honda-station voor JapanCompacte Honda-station voor JapanCompacte Honda-station voor Japan
Honda presenteert voor de Japanse markt een compacte stationwagen. De Airwave is voorlopig alleen bedoeld voor de thuismarkt.
Honda presenteert voor de Japanse markt een compacte stationwagen. De Airwave is voorlopig alleen bedoeld voor de thuismarkt.  Volgens Honda is de Airwave gebouwd volgens het 'new wave compact' concept waarmee de Japanners van het aloude stationwagen-concept een lifestyle-object wil maken. Kortom: Honda hoopt met de 4,35 m lange Airwave jonge klanten te trekken.
De Airwave is voorzien van een 1,5-liter motor van 110 pk en een trekkracht van maximaal 134 Nm. Op sommige modellen is een 7-versnellingsbak leverbaar die via flippers achter het stuur kan worden geschakeld. Daarnaast is de Airwave ook leverbaar met 4-wielaandrijving. De Airwave deelt 30 procent van zijn onderdelen met de Jazz.
Bijzonder aan de Airwave is de 'Sky Roof', een glazen dak dat 1,11 meter lang is en 77 cm breed. De station heeft een laadcapaciteit van 473 liter. Honda is trots op de lage tildrempel van 52 cm; dit is bereikt door een centrale plaatsing van de brandstoftank.
Honda heeft geen plannen om de Airwave naar Europa te halen. Bij de Japanse dealers start de verkoop op 8 april.