Clacx-on: Nieuwe online community voor klassiekers

Van eigen online garage tot chatten

Clacx-on klassiek Otto Karres Frank Grootenboer
Als je een klassieke auto bezit, is er niets leukers om al je verhalen en ervaringen met gelijkgestemden te delen. Met Clacx-on kan dat voortaan gewoon vanaf de bank.

Sinds kort is de online klassiekercommunity van Otto Karres en Frank Grootenboer in de lucht. De website heeft voor 650 Europese naoorlogse klassieke auto's een specifieke communitypagina. Online bestaan er al verschillende specifieke fora of Facebookpagina's voor bepaalde modellen, maar volgens Otto en Frank was er nog geen gezamenlijke community. Ze bedachten de naam "Classic Car Xperience", wat later werd afgekort tot Clacx-on, waarbij 'on' betrekking heeft op de "klassiekerervaring die altijd kan doorgaan". Op de website heeft iedereen een eigen virtuele garage waarin ieders wagenpark is te zien. Berichten die leden schrijven, belanden op de voorpagina, waar het ook mogelijk is om met elkaar te chatten. Verder staan er uitgewerkte routes op de site, is het mogelijk om onderhoudsschema's bij te houden en kunnen er technische vragen worden gesteld.

Uiteindelijk willen de heren een wereldwijde community creeëren, de reden waarom de site Engelstalig is. Voor echte fans van klassiekers is de beleving echter niet compleet zonder daadwerkelijk aan de auto's te ruiken en ze aan te raken. Daarom vindt op zondag 8 juli de eerste Clacx-on Coffee plaats, in samenwerking met Classic Park in Boxtel. Zo komen de mensen niet alleen online, maar ook offline samen. Neem voor meer informatie een kijkje op de website.

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.