Citroën Berlingo krijgt retroversie: moderne '2CV Fourgonnette'

Moderne 2CV Fourgonnette

Citroën Fourgonnette

Ook in bedrijfswagenland blikt men blijkbaar graag terug op lang vervlogen tijden. Het Italiaanse Carrosserie Caselani heeft een voorliefde voor klassieke bedrijfswagens van Citroën en komt op basis van de Berlingo met een retrobesteller die is geïnspireerd op de 2CV Fourgonnette.

Het Italiaanse Carrosserie Caselani heeft in de vorm van David Obendorfer een ontwerper aangesteld die maar wat graag moderne bedrijfswagens van Citroën ombouwt tot eigenwijze retroverschijningen. Het bedrijf kwam in 2017 met een Citroën Jumper die was doorspekt met designinvloeden van de klassieke Citroën HY. Die 'Type H' geheten besteller kreeg in 2020 gezelschap van de Type HG, een retrobus op basis van de Citroën Jumpy waarmee het bedrijf teruggreep op een nooit in productie genomen kleiner broertje van de Citroën HY. Inmiddels zijn we halverwege 2022 en Carrosserie Caselani vindt het hoog tijd om het retro-avontuur een klein vervolg te geven.

Carrosserie Caselani

De Type H (links) en Type HG (rechts)

Het bedrijf kondigt de komst aan van wat het de Fourgonnette noemt. We zien het silhouet van een duidelijk kleinere bestelwagen met ronde koplampen die enigszins buiten het reguliere koetswerk staan. De afbeelding gaat hand in hand met een stel hashtags, waaronder #2cv, #fourgonnette en #newtypeh. Het lijkt erop dat het bedrijf de Type H een opvolger geeft op basis van de Berlingo, die een moderne interpretatie van de beroemde besteleend lijkt te worden: de 2CV Fourgonnette. Zijn naam: Fourgonnette.

Citroën 2CV

Citroën 2CV Fourgonnette (1977, In het Wild)

Ongetwijfeld laat Carrosserie Caselani zijn nieuwe retrorakker binnenkort zelf zien, maar AutoWeek heeft de tot retroverschijning omgebouwde Citroën Berlingo al op patentbeeld te pakken. De Berlingo krijgt een geribbelde motorkap met ernaast voorschermen en spatborden die duidelijk geïnspireerd zijn op die van de 2CV. Geribbeld plaatwerk, buiten de carrosserie geplaatste koplampen en semi-klassieke bumpers: het 2CV-plaatje is compleet. Ook zien we al de countouren van de achterlichten, dat beloven - net als bij de 2CV Fourgonnette - twee boven elkaar geplaatste ronde units te worden.

/UPDATE: Er zijn nu ook een twee officiële foto's van de Fourgonnette (foto 1 en 2).

PRIVATE LEASE Citroën Berlingo

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (95) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum