Citroën 2CV Fourgonnette (1977) - In het Wild

Besteleend

Citroën 2CV

Als er maar genoeg tijd overheen gaat, worden bijna alle bestelwagens op den duur wel een keer een tweede blik waard. De Citroën 2CV 'Besteleend' was nieuw echter al een opvallend ding om te zien. Tegenwoordig is het al helemaal een blikvanger.

Vooral in de jaren 50, 60 en 70 kwam je ze regelmatig tegen, de 'Besteleendjes'. Onder meer de Wegenwacht had er een behoorlijke vloot van staan. Vanwege de liefhebbersstatus van de 2CV zijn er ook nog redelijk wat Fourgonnettes bewaard gebleven en zal je er af en toe nog wel eens eentje voorbij zien rijden. Desalniettemin is een exemplaar zoals deze echt even wat aandacht waard. Ondergetekende spotte 'm en kan je verzekeren dat deze er echt vrijwel vlekkeloos bij staat. Het gaat waarschijnlijk om een verse restauratie of het Eendje wordt met fluwelen handschoentjes aangepakt.

Vaak zie je ze rijden met reclame voor één of ander hip bureau erop, of worden er te dure broodjes uit verkocht met verantwoord uit elkaar getrokken varken als beleg. De kleurencombinatie ziet er lekker historisch verantwoord uit en hij had daarmee vroeger zo in de huisstijl van de Citroën-dealer gepast. Leuk detail zijn de keurige spatlapjes achter. Deze 2CV is overigens pas begin dit jaar voor het eerst op Nederlands kenteken gezet en dat voedt natuurlijk de theorie dat het Besteleendje pas sinds kort in volledig gerestaureerde staat op 's lands wegen te bewonderen is. Welkom!

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.