Chevrolet Suburban viert 80e verjaardag

Chevrolet Suburban
Chevrolet Suburban GM Arlington 10 miljoenChevrolet SuburbanChevrolet SuburbanChevrolet SuburbanChevrolet SuburbanChevrolet SuburbanChevrolet SuburbanChevrolet SuburbanChevrolet SuburbanChevrolet SuburbanChevrolet SuburbanChevrolet Suburban
Dubbel feest bij General Motors. Niet alleen viert het merk de 80e verjaardag van de Suburban, in de fabriek in Arlington rolde ook nog eens de 10 miljoenste auto van de band - niet geheel toevallig ook een Suburban.

Een zwarte Chevrolet Suburban van modeljaar 2015 is de 10 miljoenste auto die het Arlington Assembly Center verlaat (foto 2). De Texaanse fabriek opende in 1954 en produceert sinds 1997 de grote SUV's van het GM-concern: de GMC Yukon, Cadillac Escalade, Chevrolet Tahoe en natuurlijk de Suburban.

De eerste generatie van de Chevrolet Suburban kwam in 1935(!) op de markt, dus viert het model dit jaar zijn 80e verjaardag. "De tijden zijn veranderd en Amerika is gegroeid 'beyond imagination', maar de Suburban blijft de ideale auto voor mensen die de eigenschappen van een pick-uptruck nodig hebben met maximale ruimte voor passagiers en bagage", zegt Sandor Piszar, de marketingdirecteur van Chevy Trucks.

De eerste Suburban (foto 3) werd aangedreven door een zes-in-lijn met 60 pk en bood plaats aan acht personen. In de allernieuwste, de 12e generatie, kun je met z'n negenen zitten en voorin ligt een 355 pk sterke 5,3-liter V8.

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.