Chery presenteert Tiggo e

Nog een Chinese EV!

Chery Tiggo e

Chinese merken zijn er in overvloed en hetzelfde geldt voor elektrische modellen die in het onmetelijke Aziatische land worden aangeboden. Chery presenteert nu een elektrische versie van zijn Tiggo 5X.

Deze Chery Tiggo e is de volledig elektrische versie van de Tiggo 5X, een auto die eind 2018 een facelift onderging. De 4,34 meter lange 5X kreeg toen een vers front, een nieuwe bumper én een andere grille aangemeten en nu wordt de EV-versie iets anders vormgegeven om onderscheid te maken tussen de benzine gestookte modellen en deze okselfrisse stekkerversie.

De zojuist gelanceerde Tiggo e staat gewoon op het platform van zijn benzineboertjes en dat betekent dat het accupakket niet wereldschokkend groot kan zijn. De exacte specificaties geeft Chery later vrij tijdens Auto China. Wel weten we dat de SUV volgens de NEDC-cyclus 400 kilometer ver moet kunnen komen. De WLTP-waarde ligt uiteraard een stuk lager. Opvallend gegeven: in China verkoopt Chery de 5X in twee vormen. Het huidige model wordt daar namelijk naast het exemplaar van voor de facelift verkocht. Die oude Tiggo 5X heeft opmerkelijk genoeg een 147 pk sterke 1.5 onder de kap terwijl de herziene variant het met een 115 pk sterke versie van dezelfde 1.5 moet doen. Voor de oude Tiggo 5X vraagt Chery dan ook een hoger bedrag.

 

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.