Chery onthult Tiggo Coupé Concept

Ook China aan de SUV-coupé

Chery Tiggo Coupé Concept
Twee op papier slecht te combineren elementen worden door autofabrikanten steeds vaker in de blender gegooid. Ook het Chinese Chery wil op termijn een SUV-coupé aan zijn familie toevoegen en deze Tiggo Coupé Concept geeft alvast een voorproef.

Het Chinese Chery voert onder de naam Tiggo een aantal cross-overs. Zo heeft het merk de Tiggo 5 en 7 in het gamma, waarbij het getal min of meer het formaat van de auto aangeeft. De Tiggo Coupé Concept, zijn naam geeft het al weg, is een voorproef op een cross-over met een aflopende daklijn in de stijl van de BMW's X4 en X6 van deze wereld.

De uiteindelijke productieversie komt boven de momenteel grootste SUV van Chery te staan: de Tiggo 7. Mogelijk hangt Chery de naam Tiggo 8 aan de auto. Technische specificaties hebben we nog niet, maar het ligt in de lijn der verwachting dat ook de productieversie over de 1,5-liter grote viercilinder turbomotor komt te beschikken als de Tiggo 7.

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.