Chery belicht Europese 'aanval'

Chinezen zetten in op kwaliteit

Chery teaser
Het Chinese Chery wil de Europese markt betreden met een reeks nieuwe modellen die onder een nieuw label gevoerd gaan worden. Vandaag schijnt de Chinese gigant een klein lichtje op het toekomstige modellengamma.

Chery parkeert een nieuwe compacte SUV op de beursvloer van de IAA van Frankfurt, volgens de Chinese gigant de eerste van een volledig op de Europese markt gericht modellengamma. Chery zegt te beseffen dat de Europese automarkt de meest competitieve is, en dat het daarom alles op alles zet om te voldoen aan 'onze verwachtingen'. "Ons hele ontwikkelingsprogramma is erop gericht om een zeer positieve eerste indruk te maken," adus He Xiaoqing, hoofd van Chery's marketingafdeling.

Chery ontwikkelt de vierwielaandrijving samen met de Amerikaanse bedrijven Dana en BorgWarner, terwijl de transmissies afkomstig zijn van het Duitse Getrag. Valeo is verantwoordelijk voor de toelevering van koppelingen en assistentiesystemen, terwijl Bosch wordt ingeschakeld voor het infotainment. Op de lijst met bekende namen komen we verder Hella en Continental tegen.

Chery's eerste Europese model, de compacte SUV, komt als hybride, als plug-in hybride en als volledig elektrische variant op de markt. De PHEV-versie moet in 6 tellen naar een snelheid van 100 km/h sprinten. Chery belooft verder dat de auto 5 NCAP-sterren zal halen en dat hij derhalve afgeladen is met veiligheidssystemen.

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.