Camaro SS toont spierballen

Camaro SS toont spierballen
Camaro SS toont spierballenCamaro SS toont spierballenCamaro SS toont spierballenCamaro SS toont spierballenCamaro SS toont spierballenCamaro SS toont spierballen
We waren al best wel onder de indruk van de knaloranje Camaro, maar wat Chevrolet betreft kon er nog wel een schepje bovenop. Voor de pk-hongerigen komt er dan ook een nog snellere versie, die met de naam Camaro SS een eerbetoon aan het verleden van de auto is.
De Camaro SS krijgt waarschijnlijk de 6,2-liter V8 van de Corvette C6 onder de kap, die goed is voor een vermogen tussen de 400 en 450 pk. De auto staat op dik 20 inch lichtmetaal, is 4,84 meter lang, 1,92 meter breed en heeft een wielbasis van 2,85 meter.
Van de langverwachte nieuwe generatie Chevrolet Camaro komt geen Z/28-versie. Daarvoor was de 6,2-liter V8 met supercharger gereserveerd die 500 tot 550 pk moest leveren. Maar het feest gaat niet door. Dat heeft de Amerikaanse Camaro-product manager Cheryl Pilcher bevestigd.
Op de open variant moeten de liefhebbers wat langer wachten dan aanvankelijk gedacht. De productiestart in de Oshawa-fabriek in Ontario stond gepland in de tweede week van december 2009. Nu blijkt dat dit moment zes maanden naar achteren is geschoven. Een reden voor dit uitstel is niet gegeven.

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.