Burgers in actie tegen foutieve flitsboetes

'Flitscamera's onbetrouwbaar'

Flitser bij Arnhem (foto ANP)
Er is een actie opgezet om foutieve flitsboetes te inventariseren. Hiervoor is een mailadres geopend waar mensen flitsfoto's naartoe kunnen sturen, als daar volgens hen onterecht een boete aan hangt.

Volgens de twee initiatiefnemers, Joop van Berkum en Hein Lambermont, worden er bij de vleet fouten gemaakt door digitale flitscamera's. Zo zouden mensen bijvoorbeeld op de bon worden geslingerd als een andere auto door rood rijdt, of worden onjuiste snelheden gemeten. Dat vertellen ze in gesprek met De Telegraaf.

Mensen die het idee hebben dat er iets fout is gegaan bij het flitsmoment, kunnen hun verhaal kwijt bij foutieve@flitsboete.nl. Van Berkum en Lambermont geven aan na de inventarisatie vervolgstappen te gaan ondernemen en daarbij de landelijke politiek te zullen benaderen. Ze adviseren om altijd de flitsfoto te bekijken als er een bekeuring op de deurmat ligt, om te checken of er iets raars aan de hand lijkt te zijn.

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.