Brits bedrijf komt met universeel toepasbaar accupakket

Elektrificeren gemakkelijker gemaakt

Swindon Powertrain universeel accupakket

Het Britse Swindon Powertrain brengt een accupakket op de markt voor zowel kleinere fabrikanten van personenauto's en commerciële voertuigen als particulieren. Het bedrijf meent dat zijn nieuwe product het eerste in zijn soort is, wat zou betekenen dat het elektrificeren van klassiekers - zoals een 911 - vanaf heden een stuk gemakkelijker zou moeten zijn.

Bij het elektrificeren van een auto die normaal gesproken een aandrijflijn met verbrandingsmotor heeft, was het vinden van een passend accupakket tot dusver een hele uitdaging. Voor fabrikanten met kleine productievolumes is het ontwikkelen van een eigen accupakket simpelweg te duur, terwijl gerecyclede accupakketten van andere EV's vaak lastig in te passen zijn. Daarnaast is het lastig om aangepaste accupakketten te maken van gebruikte accu's, vooral als je meerdere pakketten wilt maken met een vergelijkbare levensduur.

Daar heeft Swindon Powertrain iets op bedacht. Als aanvulling op zijn assortiment elektromotoren brengen de Britten – die eerder Formule 1-motoren en onlangs de buitenissige motor van deze Porsche ontwikkelden – nu een lithium-ionaccupakket op de markt. Die komt in twee versies: de ene met een netto capaciteit van 28 kWh en de andere met 55 kWh. Beide pakketten zijn 1 meter lang en 42 cm breed. De kleinere variant is daarbij 37,5 cm hoog, de grotere 61,5 cm. Ze wegen respectievelijk 190 en 350 kg.

Alle pakketten zijn voorzien van een ingebouwd accumanagementsysteem en vloeistofkoeling en worden geleverd met 12 maanden garantie. Daarbij zijn ze in elk geval direct toepasbaar met de elektromotoren die je bij de fabrikant kunt kopen. Swindon Powertrain geeft aan niet alleen te leveren aan elke voertuigbouwer met een klein, gemiddeld of groot productievolume, maar ook aan particulieren die een enkele accu willen kopen.

Beginnen je vingers al te jeuken bij het idee om zelf een auto om te bouwen tot EV, dan kan Swindon Powertrain je met zijn nieuwe product vanaf heden helpen. De prijzen van de Universal Vehicle Battery Pack bedragen 19.500 pond voor de kleine variant, en 32.000 pond voor de grote variant (exclusief belastingen). Volgens de huidige wisselkoers is dat respectievelijk €22.298 en €36.592. En dan moet je de bijpassende motor nog uitkiezen...

Lezersreacties (32) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.