Brio is de Honda voor iedereen

Honda Brio
De groeimarkten bieden veel mogelijkheden voor autofabrikanten, vooral waar het op budgetauto's aankomt. Honda heeft dit goed door en introduceert daarom de Brio.

De Brio is een vijfdeurs hatchback. Onder de kap bevindt zich een 1,2-liter i-Vtec motor, die we ook kennen uit de Jazz. Het vermogen is 90 pk en de kopers hebben de keuze uit een handgeschakelde vijfbak of een CVT-automaat. De Brio is 3,60 meter lang en 1,68 meter breed. In Thailand behoren twee airbags en Electric Brake Distribution (EBD) tot de standaarduitrusting.
De Brio liet in januari 2010 voor het eerst z'n snoet zien als concept-car. In november zagen we 'm al in productievorm op de Autoshow van Thailand, maar toen gaf Honda nog geen details over z'n budgetauto vrij. Honda wil jaarlijks 40.000 exemplaren verkopen in Thailand, later volgt ook een introductie in India. Z'n concurrenten worden auto's als de Hyundai i10 en de Nissan Micra.
Een introductie in Europa zit er niet in. De auto voldoet bijvoorbeeld niet aan de huidige Euro-5 emissie-eisen en ook de botsveiligheid is niet op het niveau dat voor ons continent vereist is. Aanpassingen zouden een Europese Brio te duur maken.

PRIVATE LEASE Honda

Lezersreacties (46) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.