BMW X7 krijgt compleet nieuwe voorkant

Ingrijpende facelift op komst

Spyshots BMW X7
Spyshots BMW X7Spyshots BMW X7Spyshots BMW X7Spyshots BMW X7Spyshots BMW X7Spyshots BMW X7

BMW voert zelden verregaande facelifts door op zijn modellen, maar voor de X7 lijkt het merk een uitzondering te maken. Op deze spionagefoto's laat de gefacelifte X7 al iets van zijn nieuwe front zien.

Met geboortejaar 2018 is BMW's grootste SUV bepaald nog geen oud model, maar de designafdeling in München heeft al een aangescherpte versie in de ontwikkelingskamers staan. BMW staat namelijk op het punt zijn X7 een facelift te geven. De X7 wordt daarbij grondiger onder handen genomen dan je gewend bent.

BMW X7

BMW X7 (2018 - )

De zogenoemde Life Cycle Impuls (LCI) die BMW op de X7 doorvoert, belooft de auto een compleet nieuw front te geven. De X7 heeft momenteel een relatief traditioneel front, al zorgde het formaat van de nierengrille voor wat controverse. Aan weerszijden van die enorme roosters zitten relatief platte koplampen die wat vormgeving betreft niet erg uit de toon vallen met de exemplaren voorop bijvoorbeeld de 5-serie en X5. Het vooraanzicht van de X7 verandert straks danig. BMW gaat de verlichting namelijk over meerdere lagen uitsmeren.

Spyshots BMW X7

BMW X7 facelift

Op deze spionagefoto's is een ingepakte X7 op de Nürburgring-Nordschleife te zien. Hoewel er aan het formaat en de vormgeving van de grille niet tot nauwelijks gesleuteld lijkt, krijgt de X7 compleet nieuwe verlichting. De koplampen lijken een verdieping omlaag te zijn verhuisd en zitten niet meer tegen de rand van de motorkap gedrukt. Mogelijk zit onder het camouflagetape boven de koplampen nog een dunne strook leddagrijverlichting, al valt dat nog niet met zekerheid te zeggen. Mocht het wel zo zijn, dan heeft ook de X7 straks over meerdere verdiepingen verdeelde verlichting voorop, een designtrend die in autoland behoorlijk populair is.

De X7 is straks niet de enige BMW met een opgefriste neuspartij. Zo krijgt ook de X8, de op stapel staande broer van de X7, een front waarbij de koplampen een stuk lager zitten dan gebruikelijk. Hetzelfde geldt overigens voor de aanstaande nieuwe generatie van de 7-serie.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.