BMW betaalde VDL tientallen miljoenen compensatie

Productie weggehaald uit Born

BMW X1 VDL NedCar

De BMW Group heeft diep in de buidel getast om zijn productie bij het Nederlandse VDL Nedcar weg te halen. Het betaalde tientallen miljoenen euro's compensatie voor het vroegtijdig beëindigen van de productiedeal met VDL.

In oktober 2020 ging er een schok door het Limburgse Born toen bekend werd dat de BMW Group het productiecontract met VDL Nedcar verscheurde. Nadat BMW eerder dat jaar al bekendmaakte de productie van de nieuwe X1 niet in Born te willen onderbrengen, bleek dat ook de Mini-productie er na 2023 ophoudt.

Uit het commentaar vanuit VDL Nedcar destijds bleek al wel dat dit besluit toch enigszins onverwacht kwam, omdat er nog gesprekken over de toekomst gaande waren. Sterker zelfs, er was al een productiecontract tot 2030, dus was er sprake van contractbreuk. Hiervoor heeft de BMW Group een enorme compensatie op tafel gelegd. De Limburger brengt vandaag het nieuws naar buiten dat de BMW Group vorig jaar al maar liefst €49 miljoen aan compensatie heeft betaald aan VDL Nedcar.

Een dergelijk bedrag is natuurlijk zeer welkom voor VDL Nedcar, dat officieel nog altijd geen nieuwe opdrachtgever heeft voor als de productie van BMW en Mini ophoudt. Onlangs werd overigens bekendgemaakt dat de productiestop vier maanden later is dan aanvankelijk verwacht. Het zou op 1 november 2023 stoppen, nu is de deadline verschoven naar 1 maart 2024.

PRIVATE LEASE BMW

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.