BMW 4-serie Cabrio bijna plakkerloos

Dag stalen klapdak

BMW 4-serie Cabrio spyshots

De 4-serie Coupé krijgt op termijn gezelschap van een nieuwe 4-serie Gran Coupé én van de nieuwe 4-serie Cabrio. Die laatste is nu bijna plakkerloos in beeld verschenen.

De 4-serie Cabrio is al vaker opgedoken, maar niet eerder was de opengewerkte broer van de nieuwe 4-serie Coupé met zo weinig camouflagemateriaal te zien. Voor wie ergens nog een restje hoop had dat BMW de 4-serie Cabrio een andere snuit zou geven dan de als bekende Coupé wordt bij het zien van deze foto's natuurlijk glashard op de feiten gedrukt. De complete 4-serie krijgt de markante neus met aan elkaar gesmolten nierengrille die bijna de complete hoogte van het front beslaat.

BMW geeft de nieuwe 4-serie Cabrio geen ingewikkelde en vooral zware dakconstructie met een stalen klapdak, zoals de directe voorgangers van het model wél hadden. Nee, de opengewerkte 4-serie krijgt gewoon weer een stoffen kap, zoals BMW die in dit segment voor het laatst op de 3-serie Cabrio (E46) toepaste. Natuurlijk komt ook de open 4-serie beschikbaar met een brede mix benzine- en dieselmotoren. Bovenaan de krachtladder komt de M4 te staan, een volwaardig M-model met een 480 pk sterke 3.0 zes-in-lijn onder de kap. Die aan een handbak gekoppelde zescilinder krijgt een Competition-versie boven zich die maar liefst 510 pk sterk is. Die krachtiger zespitter is gekoppeld aan een achttraps M Steptronic-automaat. Net als straks de M3 zal ook de M4 in de basis achterwielaangedreven zijn. Later volgen versies met xDrive-vierwielaandrijving.

De onthulling van de nieuwe 4-serie Coupé en Cabrio zal nog dit jaar plaatsvinden. De 4-serie-familie wordt later nog uitgebreid met een Gran Coupé en met de volledig elektrische versie daarvan: de i4.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (41) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.