‘Bijna helft automobilisten heeft lak aan snelheidsverlaging’

Verschilt wel per ‘groep’

snelweg A1

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat bijna de helft van de dagelijkse snelweggebruikers zich niet aan de komende snelheidsverlaging gaat houden. Mensen die minder vaak op de weg te vinden zijn, vinden de snelheidsverlaging naar 100 km/h over het algemeen eigenlijk wel prima.

30.000 automobilisten zijn door EenVandaag en het Algemeen Dagblad ondervraagd. Van alle ondervraagden zijn precies evenveel mensen voor als tegen de nieuwe maatregel. Met in beide gevallen een aandeel van 46 procent lijkt Nederland dus evenredig verdeeld. Zoomen we echter dieper in, dan blijken mensen die dagelijks op de weg te vinden zijn iets stelliger: zes op de tien van deze 13.000 frequente snelwegrijders is tegen de nieuwe maatregel die over een week ingaat. Slechts drie op de tien automobilisten uit deze groep zijn voorstander.

46 procent van de mensen die dagelijks op de weg te vinden zijn, zegt lak te hebben aan de snelheidsverlaging die overdag gaat gelden. 16.000 mensen die meededen aan het onderzoek zijn niet dagelijks op de weg te vinden. Van hun is 56 procent vóór de verlaging en slechts 35 procent tegen. Daarnaast zegt een veel groter deel zich wél aan de regels te houden: bijna driekwart van de ondervraagden.

Lezersreacties (205) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.