Maximumsnelheid gaat in maart omlaag

130 naar 100

100 km/h 130 km/h maximumsnelheid stikstofcrisis

De verlaging van de maximumsnelheid op wegen waar nu harder dan 100 kilometer per uur gereden mag worden, gaat op zijn vroegst in maart in. De nieuwe borden worden waarschijnlijk tussen 12 en 16 maart geplaatst. Daarna is de snelheidsverlaging tussen 6.00 en 19.00 uur een feit.

Dat schrijft verantwoordelijk minister Cora van Nieuwenhuizen aan de Tweede Kamer. Mocht de 'bebording' niet kunnen doorgaan omdat het weer tegenzit, gebeurt dit tussen 26 en 30 maart. "De datum van de werkzaamheden en dus ook de inwerkingtreding van de nieuwe maximumsnelheden wordt tijdig vooraf gecommuniceerd", aldus Van Nieuwenhuizen. "Dat geldt ook voor een eventueel uitstel door weersomstandigheden."

Het kabinet besloot in november de maximumsnelheid overdag terug te brengen naar 100 kilometer per uur, op wegen waar nu sneller mag worden gereden. Waar momenteel een maximumsnelheid van 130 geldt, mag tussen 19.00 en 06.00 uur nog wel 130 worden gereden. Datzelfde geldt voor de trajecten met een maximum van 120 kilometer per uur.

De snelheidsverlaging wordt ingevoerd om de stikstofuitstoot terug te dringen. Het kabinet neemt een reeks spoedmaatregelen nadat de Raad van State eerder dit jaar bepaalde dat het Nederlandse stikstofbeleid niet genoeg bescherming biedt aan natuurgebieden.

Lezersreacties (115) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.