'Bentley komt met studiemodel met brandstofcel'

30 jaar vooruit

Bentley Continental GT V8

Bentley blaast op 10 juli officieel zijn honderdste kaarsje uit, een moment dat het merk ongetwijfeld niet stilzwijgend voorbij laat gaan. De Engelsen zouden in de ontwikkelingskamers druk in de weer zijn met een nieuw studiemodel.

Volgens berichtgeving van het Engelse Autocar, dat gesproken heeft met Bentley-CEO Adrian Hallmark, presenteert Bentley op 19 juli een nieuwe concept-car. Het prototype zou moeten weergeven hoe Bentley de toekomst van 'de GT' voor zich ziet. Liefhebbers van klassiek Engelse design kunnen op Bentley's honderdste verjaardag maar beter de andere kant op kijken. Bentley zou met de te presenteren showauto namelijk zo'n dertig jaar in de toekomst kijken.

Het nieuwe studiemodel wordt volgens Autocar aangedreven door een hybride aandrijflijn waarbij de elektriciteit wordt gegenereerd door een brandstofcel. Bentley's designafdeling zou al twee jaar aan de concept-car werken. Komende weken wordt waarschijnlijk meer duidelijk over Bentley's verjaardagscadeau aan zichzelf. De laatste keer dat het merk een studiemodel liet zien, was in 2017 tijdens de Autosalon in Genève. Toen kon het publiek zich vergapen aan de EXP12 Speed 6e Concept (foto 2 t/m 4).

Lezersreacties (161) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.