Verrassing: Bentley EXP 12 Speed 6e Concept

EV blikt vooruit op nieuwe designtaal

Verrassing: Bentley EXP 12 Speed 6e Concept
Verrassing: Bentley EXP 12 Speed 6e ConceptVerrassing: Bentley EXP 12 Speed 6e ConceptVerrassing: Bentley EXP 12 Speed 6e ConceptVerrassing: Bentley EXP 12 Speed 6e ConceptVerrassing: Bentley EXP 12 Speed 6e ConceptVerrassing: Bentley EXP 12 Speed 6e ConceptVerrassing: Bentley EXP 12 Speed 6e ConceptVerrassing: Bentley EXP 12 Speed 6e ConceptVerrassing: Bentley EXP 12 Speed 6e ConceptVerrassing: Bentley EXP 12 Speed 6e Concept
Bentley verrast vriend en vijand in Genève met de EXP 12 Speed 6e Concept, een elektrisch studiemodel van groot belang.

Ook luxemerken als Bentley kunnen niet langer om elektrificatie heen. De EXP 12 Speed 6e staat op de beursvloer van Genève te schitteren met een bijzondere koets en dito aandrijflijn.

In grote lijnen lijkt de EXP 12 Speed 6e een opengewerkte versie van de EXP 10 Speed 6 Concept die in 2015 werd gepresenteerd. Het grootste verschil met die eerder getoonde coupé is niet alleen het ontbreken van een vast dak, maar ook de aanwezigheid van een nog niet nader gespecificeerde elektrische aandrijflijn. Bentley zegt een EV aan te willen bieden aan zijn klanten als een rit tussen bijvoorbeeld Milaan en Monaco op één lading haalbaar is.

Het ontwerp van interieur en exterieur laat zien wat we in de toekomst qua design van het merk kunnen verwachten. Het exterieur blikt uiteraard vooruit op een nieuwe Continental. Ook het interieur lijkt op details als het stuurwiel na al productierijp.

Uiteraard is de EXP 12 Speed 6e een concept-car, dus zaken als de op stokjes geplaatste camera's die de zijspiegels vervangen, zullen het productiestadium mogelijk niet halen. In 2018 komt Bentley overigens al met een PHEV-versie van de Bentayga op de markt.

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.