'Banen op de tocht bij Jaguar Land Rover'

Dalende verkoop in China heeft negatief effect

JLR Jaguar Land Rover

De Britse automaker Jaguar Land Rover lijkt fors te gaan ingrijpen in zijn personeelsbestand. Vooral de mindere verkoopprestaties in China dwingen de maker van luxewagens tot ingrijpen. Daarnaast zitten ook strengere Europese regels voor diesels de automaker dwars.

Volgens ingewijden staat het bedrijf op het punt een "substantiële ingreep" aan te kondigen. Duizenden medewerkers moeten daarbij vrezen voor hun baan. Het gaat dan met name om ingrepen in het management, het verkoopteam, de onderzoeksafdeling en de ontwerpafdeling. Productiemedewerkers lijken in deze ontslagronde buiten schot te blijven.

Vorig jaar nam Jaguar Land Rover al noodgedwongen afscheid van duizend medewerkers. Dat het niet heel goed gaat met het bedrijf bleek al uit de halfjaarcijfers, die dieprood waren gekleurd. Op verschillende productielocaties werd het werk eerder al tijdelijk stilgelegd of ingeperkt.

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.