AutoWeek-lezer spot: Audi A6 Avant

Audi A6 Avant
Wat gaat de tijd snel. De huidige generatie van de Audi A6 is alweer drie jaar op de markt, en dan gaat het bij fabrikanten kriebelen; tijd voor een facelift dus.

Zagen we enige tijd geleden een S6 sedan met allerlei afplakspul over de Ring razen, deze week zag AutoWeek-lezer Laurens Welberg de A6 Avant over de autobahn rijden, met soortgelijke camouflage.

Als Audi een model facelift, gaat het altijd uiterst voorzichtig te werk. Andere koplampen en achterlichten, licht gewijzigde bumpers, en dus geen rigoureuze veranderingen aan voor- en achterzijde. De Audi A7 heeft een dergelijke ingreep net achter de rug en van dat model zal de vernieuwde A6 waarschijnlijk ook de nieuwe infotainmentsystemen overnemen.

Op motorisch gebied is de boel net bijgepunt, de 2,0-liter TDI met 190 pk staat nog maar net in de prijslijst. Wel zagen we bij de S7 het vermogen na de facelift omhoog gaan van 420 naar 450 pk. Het zou ons dan ook niet verbazen als dat bij de S6 ook gebeurt.

Zodra de Salon van Parijs zijn deuren opent, weten we meer. Da's namelijk het moment dat Audi de huidige A6 zijn nieuwe levensfase laat ingaan. Reken op een showroomdebuut net voor de jaarwisseling.

PRIVATE LEASE Audi A6

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum