Automobili Pininfarina Battista Anniversario is kostbaar verjaardagscadeau

Gelimiteerd en onbetaalbaar

Automobili Pininfarina Battista Anniversario
Automobili Pininfarina Battista AnniversarioAutomobili Pininfarina Battista AnniversarioAutomobili Pininfarina Battista AnniversarioAutomobili Pininfarina Battista AnniversarioAutomobili Pininfarina Battista AnniversarioAutomobili Pininfarina Battista AnniversarioAutomobili Pininfarina Battista AnniversarioAutomobili Pininfarina Battista Anniversario

Automobili Pininfarina heeft een speciale editie van zijn exclusieve hypercar gepresenteerd. Met de nieuwe uitvoering van de elektrische supersporter viert Automobili Pininfarina het feit dat het dit jaar 90 jaar geleden is dat Battista 'Pinin' Farina, waarnaar de exoot is vernoemd, de ontwerpstudio Pininfarina uit de grond stampte.

 

De Autosalon van Genève diende voor Automobili Pininfarina vorig jaar als podium voor zijn eerste supercar: de Battista. Vandaag, een jaar later, had de 2020-editie van de Zwitserse autobeurs de geboortegrond van de Battista Anniversario moeten zijn, maar wegens de afgelasting moet de speciale editie genoegen nemen met een digitaal debuut.

De Battista Anniversario is in het leven geroepen om de negentigste verjaardag van ontwerpstudio Pininfarina te vieren. Die heeft nu met Automobili Pininfarina een tak die ook zelf auto's ontwikkelt en bouwt. De feestelijke editie is voorzien van wat Automobili Pininfarina het Furiosa-pakket noemt, een doos vol uit koolstofvezel opgetrokken zaken als plitters, spoilers en diffusers. In het geval van de Battista Anniversario is de uiterlijke aankleding, die nu ook beschikbaar is voor de 'reguliere' Battista, in twee kleuren uitgevoerd: Iconica Blu en Bianco Sestriere. De Battista Anniversarion heeft onder meer een forse achterspoiler en opvallend gevormde spiegelkappen. De koets van de feestelijke Battista is uitgevoerd in de kleuren Bianco Sestriere Grigio Antonelliano en Iconica Blu. Volgens Pininfarina neemt het met de hand in deze kleuren uitvoeren van de hypercar weken tijd in beslag. Onder de auto vinden we lichtmetalen wielen die voor 20 en achter 21 inch meten, exemplaren met een centrale wielmoer. Het lichtmetaal is goed voor een gewichtsreductie van zo'n tien kilo ten opzichte van de normale Battista. Het interieur van de Battista Anniversario is uitgevoerd met zwart leer en alcantara. Pininfarina belooft meer downforce en dus hogere bochtsnelheden en een verbeterde stabiliteit op hoge snelheid.

Aan de aandrijflijn wordt niet gerommeld en dat betekent dat ook deze Battista Anniversario de van het Kroatische Rimac afkomstige elektrische aandrijflijn die 1.900 pk en 2.300 Nm over alle vier de wielen verdeelt. Hat accupakket heeft een capaciteit van 120 kWh, volgens Pininfarina goed voor een actieradius van zo'n 450 kilometer. Een sprintje naar 100 km/h is in minder dan twee seconden achter de rug. Misschien nog wel indrukwekkender: in minder dan twaalf tellen staat 300 km/h op de klok. De topsnelheid van deze Anniversario ligt op 350 km/h.

Automobili Pininfarina gaat slechts vijf van de in totaal 150 te bouwen Battistas als Anniversario uitvoeren. Het prijskaartje: € 2,6 miljoen...

Lezersreacties (2) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.