Automobili Pininfarina's elektrische SUV in beeld - Exclusief

Pura Vision Concept op patentplaten

Automobili Pininfarina Pura Vision patent
Automobili Pininfarina Pura Vision patentAutomobili Pininfarina Pura Vision patentAutomobili Pininfarina Pura Vision patentAutomobili Pininfarina Pura Vision patentAutomobili Pininfarina Pura Vision patent

Automobili Pininfarina kondigde eind 2019 de komst aan van een tweede productiemodel, dat naast de extreme Battista een plekje krijgt in het leveringsgamma van het bedrijf. AutoWeek kan je exclusief een stel patentplaten laten zien van wat mogelijk de conceptuele voorbode op Pininfarina's nieuwe SUV-achtige is.

Automobili Pininfarina is de afdeling van Pininfarina die meer doet dan auto's tekenen. Automobili Pininfarina is daadwerkelijk een automerk en met de heftige in nauwe samenwerking met het Kroatische Rimac ontwikkelde Battista heeft de firma zijn eerste productiemodel al gereed. Die elektrische hypercar krijgt in de toekomst gezelschap van een hele reeks elektrische modellen. AutoWeek kan je exclusief de patenttekeningen laten zien van wat zeer waarschijnlijk een studiemodel is dat vooruitblikt op Automobili Pininfarina's tweede productiemodel.

Eind 2019 meldde Automobili Pininfarina dat het ergens in 2020 het doek zou trekken van de Pura Vision Concept, die het bedrijf omschreef als een luxury car. Automobili Pininfarina heeft 'm nog altijd niet laten zien. Zeer waarschijnlijk is de Pura Vision Concept de auto is die we op deze patenttekeningen zien. In augustus 2019 liet Automobili Pininfarina al een een piepklein stukje van de Pura Vision Concept zien. Op de toen vrijgegeven afbeelding was al een glimp van het dak te zien, compleet met een opvallend 'opgelegd' deel. Dat zien we ook op deze digitale tekeningen terug.

Pininfarina Pura Vision

Pininfarina Pura Vision (teaser, 2019)

Een van dit studiemodel afgeleid productiemodel staat ongetwijfeld voor 2022 of 2023 op de rol. Onder die productieversie komt een samen met Bosch ontwikkeld elektrisch platform, een modulaire basis die uiteindelijk onder meerdere EV's van Automobili Pininfarina dienst gaat doen. Later meer!

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.