Rimac C_Two ontketend

Nieuw design, nog meer kracht

Rimac C_Two
Rimac C_TwoRimac C_TwoRimac C_TwoRimac C_TwoRimac C_TwoRimac C_TwoRimac C_Two
Rimac heeft zijn nieuweling definitief onthuld. De elektrische hypercar heet C_Two en laat de 'oude' Concept One op alle meetbare gebieden achter zich.

1.914 pk. 2.300 Nm. 0 tot (bijna) 100: minder dan twee seconden. Topsnelheid: 412 km/h. De Rimac C_Two slaagt er op papier aardig in om werkelijk alles achter zich te laten en doet dat ook nog eens puur elektrisch. Tesla bewijst al jaren dat er met elektrokracht indrukwekkende prestaties te behalen zijn, maar als binnenruimte en dagelijkse bruikbaarheid geen grote issues meer zijn, liggen de grenzen kennelijk nog verder weg.

De C_Two is geen aangepaste Concept One, maar een compleet nieuwe auto met een dito design. De auto oogt gezien zijn prestaties nog aardig bescheiden. Geen immense spoilers, vleugels en spatbordranden, maar 'gewoon' een sportauto die oogt alsof er een verbrandingsmotor achter de voorstoelen ligt. Zelfs de koelopeningen in de flanken zijn present en ook op de neus is rijkelijk gestrooid met gaten en kieren. Dat alles maakt onderdeel uit van het Active Aerodynamics-pakket van de auto en moet er dus voor zorgen dat de Rimac bij hoge snelheden alle wielen op de weg houdt. De wielen zelf zijn dan weer grotendeels dicht en ogen daarmee lekker 'anders'. Ter verhoging van de feestvreugde beschikt de nieuwe Rimac over vlinderdeuren, dus vleugeldeuren die ver in het dak scharnieren. Binnenin treffen we een modern ogend interieur aan met onder meer een digitaal instrumentarium.

De volledige koets van de C_Two is van koolstofvezel en moet dankzij een ingenieuze constructie de inzittenden bijzonder goed beschermen in geval van een crash. Het batterijpakket, dat dankzij een slimme vorm zo min mogelijk ruimte inneemt en bovendien bijdraagt aan een gunstige gewichtsverdeling, heeft een capaciteit van maar liefst 120 kWh. De batterij levert zijn vermogen aan vier elektromotoren, één voor elk wiel dus.

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.