Aurus Kommandant gesnapt

Russische SUV-glorie

Aurus spyshots SUV Kommandant
Aurus spyshots SUV KommandantAurus spyshots SUV KommandantAurus spyshots SUV KommandantAurus spyshots SUV KommandantAurus spyshots SUV Kommandant

Het Russische NAMI kreeg van het Kremlin opdracht om een presidentiële topsedan te ontwikkelen voor president Vladimir Poetin. Een ingekorte versie van die sedan is ook in de reguliere verkoop gegaan, maar het bedrijf heeft meer in petto. Zo wordt het programma namelijk uitgebreid met een enorme SUV, een auto waarvan nu de eerste spionagefoto's zijn opgedoken.

In mei 2018 verscheen de nieuwe door NAMI ontwikkelde staatslimo van de Russische president Vladimir Poetin voor het eerst in het openbaar. Onder de vleugel van het nieuwe Russische merk Aurus wordt ook een civiele, en uiteraard kortere, versie van die machtige limousine geleverd: de Senat. De Senat is overigens niet het enige model dat Aurus in zijn portfolio heeft. Zo is de Aurus Arsenal een mega-MPV en lieten de Russen ook een opengewerkte variant van de Senat zien, een auto waarvan vooralsnog niet met zekerheid valt te zeggen of er ook een civiele variant van komt. Het programma wordt binnenkort uitgebreid met een SUV die zich moet kunnen meten met grote luxueuze SUV's als de Cullinan van Rolls-Royce.

Het nieuwe gevaarte, dat volgens ingewijden Kommandant gaat heten, sluit op designvlak ogenschijnlijk prima aan bij zijn familieleden. Technische informatie is vooralsnog niet bekend, maar we mikken erop dat ook deze Aurus leverbaar wordt met een 4,4-liter V8 die een vermogen van tegen de 600 pk levert. In ons deel van de wereld komt het model zeer waarschijnlijk niet op de markt, en dat is misschien toch wel een gemis.

 

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.