Aurus Komendant maakt eerste kilometers

Cullinan, maar dan anders

Aurus Komendant spionage

Om maar gelijk duidelijkheid te geven: nee, dit is geen Rolls-Royce. Hier zie je de Aurus Komendant, een Russische creatie die het moet opnemen tegen de West-Europese top-SUV's.

De Aurus Komendant heeft even wat introductie nodig. Aurus is een nieuw Russisch merk dat voortkomt uit NAMI, dat weer verantwoordelijk was voor de limousine van president Vladimir Poetin. NAMI bouwde de Kortezh, een behoorlijk bekend ogende creatie waarmee Poetin vorstelijk en veilig kan worden rondgereden. Het is duidelijk dat de Russen bij de Kortezh goed naar onder meer Rolls-Royce hebben gekeken en dat doen ze bij Aurus ook voor hun eerste SUV. Die gaat naar verluidt Komendant heten en we zien die op deze foto's voor het eerst in actie.

Zoals de Kortezh (en de burgerversie Aurus Senat) behoorlijk lijkt op de Rolls-Royce Phantom is de Komendant redelijk schaamteloos geïnspireerd op de Cullinan. Hoewel aardig wat camouflage de details nog wat verhult, is in grote lijnen prima te zien wat we ervan kunnen verwachten. Een statige SUV, met een strak en vrij klassiek lijnenspel. Zo te zien kan de SUV ook aardig uit de voeten in de sneeuw en dat zal ongetwijfeld te danken zijn aan de stevige motor die er in de neus ligt. Een V8 met naar verluidt zo'n 600 pk doet dienst in de Komendant. Daarmee hopen de Russen hun landgenoten te weerhouden van de aanschaf van een Cullinan of een Bentley Bentayga. Leuk voor in het Oosten, maar hier in Nederland hoeven we de Komendant niet te verwachten.

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.