Audi AI:me komt om de hoek kijken

Ook Q2L E-tron maakt zijn opwachting

Audi AI:me

In aanloop naar de opening van de grote autobeurs in Sjanghai toont Audi een stukje van zijn nieuwe concept-car. De auto moet over enkele jaren in productievorm door grote steden rijden.

Na eerdere schetsen is dit de eerste foto van het productiemodel. De autonome technieken in de zogenaamde AI:me komen tot level 4, waardoor de Audi voor het grootste gedeelte zelf zijn weg bepaalt. Audi belooft veel futuristische nieuwigheden op het gebied van communicatie, entertainment en ontspan-mogelijkheden. De foto laat een bijzondere kristalvormige afwerking rond de koplampen en in het koetswerk.

Het Duitse merk neemt verder ook plaatselijk nieuws mee naar de Chinese beurs. De E-tron en Q2L E-tron maken samen hun Chinese debuut. Die laatstgenoemde kennen wij niet en is uitsluitend voor de Chinese markt bedoeld. In vergelijking met onze Q2 is zijn Chinese broer 33 millimeter langer. Opmerkelijker nieuws vinden we onder de motorkap, want de Q2L wordt elektrisch aangedreven. Met de 38 kWh-accu komt de Audi volgens WLTP-metingen 265 kilometer ver.

PRIVATE LEASE Audi

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.