Aston Martin DBS GT Zagato vanuit alle hoeken

DBZ Centenary Collection is ultieme Aston Martin-setje

Aston Martin DBS GT Zagato
Aston Martin DBS GT ZagatoAston Martin DBS GT ZagatoAston Martin DBS GT ZagatoAston Martin DBS GT ZagatoAston Martin DBS GT ZagatoAston Martin DBS GT ZagatoAston Martin DBS GT ZagatoAston Martin DBS GT ZagatoAston Martin DBS GT ZagatoAston Martin DBS GT ZagatoAston Martin DBS GT ZagatoAston Martin DBS GT ZagatoAston Martin DBS GT ZagatoAston Martin DBS GT ZagatoAston Martin DBS GT Zagato

Aston Martin komt opnieuw met afbeeldingen naar buiten van de bijzondere DBS GT Zagato. De auto is voor het eerst vanbuiten én vanbinnen te zien en gaat natuurlijk ook met zijn klassieke broertje op de foto. De twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, want één van de twee kopen kan simpelweg niet.

De DBS GT Zagato is Zagato’s variant van de DBS Superleggera. Zoals die auto de opvolger is van de Vanquish, zo is de Zagato-versie de opvolger van de Vanquish Zagato. Die auto verscheen in een reeks van maar liefst vier verschillende carrosserievarianten en er is geen ontkennen aan: de DBS GT Zagato lijkt op zijn voorganger. Zo komen de zeer speciale achterlichten min of meer overeen en is de introductiekleur in beide gevallen een sensuele tint rood.

Toch is de DBS Zagato een geheel nieuwe auto en ook dat is goed te zien. De gehele koets oogt wat gestrekter en er zijn talloze details die we nog niet eerder hebben gezien. De bijzondere neus is voorzien van unieke koplampunits en een zeer speciale grille met kleine, ruitvormige lamellen die zich kunnen sluiten om de stroomlijn te verbeteren. Heel apart is ook dat de nieuwste Zagato geen achterruit heeft, zodat het dak simpelweg aansluit op het achterdek.

Wie van glimmertjes houdt, wordt ongetwijfeld helemaal blij van het interieur. Het schitterende en van Z-logo’s voorziene leer wordt afgewisseld met gouden details. Dat moet je smaak zijn, maar past in ieder geval wel bij het eveneens van vele gouden details voorziene exterieur.

Inmiddels is ook duidelijk wat er onder de motorkap van de nieuwkomer ligt. Natuurlijk is dat een geblazen V12, maar in plaats van de gebruikelijke 725 stuks levert die in dit geval liefst 770 pk.

De Aston Martin DBS GT Zagato maakt onderdeel uit van wat Aston Martin de DBZ Centenary Collection noemt. Dat betekent dat de auto alleen wordt verkocht in combinatie met een nieuwe klassieker, de DB4 GT Zagato Continuation. Om de 60-jarige relatie tussen Aston Martin en Zagato te vieren worden er negentien van deze ‘setjes’ gebouwd, tegen een prijs van 6 miljoen pond (zo’n 6,7 miljoen euro) per stuk.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (53) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.