Aston Martin DBS 770 Ulimate: ultiem uitzwaaien

Eind van een bloedlijn

Aston Martin DBS Superleggera
Aston Martin DBS Superleggera VolanteAston Martin DBS Superleggera VolanteAston Martin DBS Superleggera VolanteAston Martin DBS SuperleggeraAston Martin DBS SuperleggeraAston Martin DBS SuperleggeraAston Martin DBS Casino Royale

In de loop van de tijd is autoland grote modelnamen verloren en de komende jaren verdwijnen er nog meer. Ford zet een dikke rode streep door modelnaam Fiesta en Aston Martin maakt een eind aan de DBS-bloedlijn.

Het is binnenkort over en uit voor de Aston Martin DBS. De Britten kondigen namelijk de komst aan van een speciale DBS die Aston Martin DBS 770 Ultimate heet. Die 'Ultimate'-toevoeging zegt natuurlijk al genoeg, maar Aston Martin verduidelijkt nog even dat de DBS-lijn tot een eind komt door te auto te omschrijven als 'de ultieme finale van een bloedlijn'.

Aston Martin DBS 770 Ultimate

Met dit weinig zeggende beeld kondigt Aston Martin de 770 Ultimate aan.

Aston Martin zegt dat het slechts 499 exemplaren van de DBS 770 Ultimate gaat maken en dat het die auto binnenkort ontketent. De Aston Martin DBS 770 Ultimate wordt - je raadt het al - 770 pk sterk. De reguliere Aston Martin DBS perst 725 pk uit zijn geblazen twaalfcilinder, al schopte Zagato's variant van de DBS het ook al eens tot 770 pk. Toch moet de DBS 770 Ultimate de sportiefste DBS ooit worden.

Aston Martin DBS Superleggera DBS 59

De Aston Martin DBS, voorheen DBS Superleggera. Is er ook als open DBS Volante.

De huidige Aston Martin DBS startte zijn leven in 2018 als DBS Superleggera maar werd uiteindelijk omgedoopt tot simpelweg DBS. Naast een dichte versie is er natuurlijk ook een open DBS Volante. De huidige DBS volgde in feite de Vanquish op, maar de eerste DBS is het zeker niet. Zo leverde Aston Martin tussen 2007 en 2012 de DBS V12, het op de DB9 gebaseerde toenmalige topmodel van het merk. Kijken we verder terug in het verleden van Aston Martin, dan komen we daar de tussen 1967 en 1972 gebouwde DBS en DBS V8 tegen.

Aston Martin Vanquish Concept

Aston Martin Vanquish Concept (2019).

De DBS verdwijnt, maar stiekem krijgt hij wel een opvolger. Aston Martin grist de modelnaam Vanquish juist weer uit het magazijn voor zijn nieuwe topmodel. Die krijgt zijn motor overigens niet in de neus, maar achter de voorstoelen. Daarbij is die krachtbron geen machtige V12, maar een machine met de helft van het aantal cilinders: een 3.0 V6 met elektro-ondersteuning.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum