Alle klasse overboord: Mansory S-klasse

Mansory Mercedes-Benz S-klasse S63 AMG
Mansory Mercedes-Benz S-klasse S63 AMGMansory Mercedes-Benz S-klasse S63 AMGMansory Mercedes-Benz S-klasse S63 AMGMansory Mercedes-Benz S-klasse S63 AMGMansory Mercedes-Benz S-klasse S63 AMGMansory Mercedes-Benz S-klasse S63 AMGMansory Mercedes-Benz S-klasse S63 AMGMansory Mercedes-Benz S-klasse S63 AMGMansory Mercedes-Benz S-klasse S63 AMGMansory Mercedes-Benz S-klasse S63 AMG
Een Mercedes S 63 AMG koop je al niet om zijn al te bescheiden voorkomen, maar Mansory weet pas écht hoe je alle klasse uit de top-Mercedes haalt.

Wie bij Mercedes een S 63 AMG bestelt, krijgt een S-klasse mee naar huis die op een knappe manier een stijlvol voorkomen weet te combineren met zichtbare spierkracht. Mansory wil daar niets van weten en maakt van de S 63 AMG een duistere verschijning zonder glimmers. Vergeten we bijna te melden dat-ie 1.000 pk (!) van de tuner meekrijgt.

De 5,5-liter V8 is normaal gesproken goed voor 585 pk en 900 Nm, en Mansory schroeft het vermogen graag op tot 800 pk en 1.200 Nm. Daarmee staat in 3,6 tellen de 100 km/h op de klok. Niet rap genoeg? Bestel dan het bijna buitenaardse M1000-pakket, waarmee het vermogen toeneemt tot 1.000 pk en 1.400 Nm. Na 3,2 tellen staat de 100 op de teller, de topsnelheid is begrensd op 300 km/h.

Uiterlijk onderscheidt de sinistere S-klasse zich met koolstofvezel lipjes, en ook de dakspoiler is van dat materiaal gemaakt. We komen het lichtgewicht goedje verder tegen op de spiegelkappen en aan de voor- en achterbumper. 22-inch lichtmetaal met een turbine-achtige uitstraling hoort bij het pakket. Vanbinnen is het dankzij de deels witte bekleding een wat minder duistere boel.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (33) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.