Aantal verkeersdoden EU daalt verder

Nederland op twee na veiligst

Aantal verkeersdoden EU daalt verder
Het aantal verkeersdoden in de Europese Unie is vorig jaar met 2 procent gedaald tot 25.500. Het aantal zwaargewonden bedroeg 135.000, berichtte de Europese Commissie dinsdag.

In 2015 kwamen in de 28 EU-landen nog 26.100 mensen om in het verkeer. Dat was een half procent meer dan in 2014, waarmee een einde kwam aan een jarenlange daling. Die trend is nu weer gekeerd.

Ten opzichte van 2010 vielen er vorig jaar 19 procent minder verkeersdoden, maar de doelstelling om het aantal slachtoffers in 2020 te halveren is nog ver verwijderd. "Vandaag zullen wederom zeventig mensen hun leven verliezen op wegen in de EU, en vijftien keer zoveel zullen ernstige verwondingen oplopen", aldus EU-transportcommissaris Violeta Bulc.

Nederland behoort met 33 slachtoffers per miljoen inwoners na Zweden en het Verenigd Koninkrijk tot de verkeersveiligste landen, gevolgd door Spanje, Denemarken, Duitsland en Ierland. Bulgarije en Roemenië sluiten de ranglijst, met respectievelijk 99 en 97 verkeersdoden per miljoen inwoners.

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.