Aangescherpte Mercedes-Maybach S-klasse in beeld

Designelementen van Maybach 6 Concept

Facelift Mercedes-Maybach S-klasse
Facelift Mercedes-Maybach S-klasseFacelift Mercedes-Maybach S-klasseFacelift Mercedes-Maybach S-klasseFacelift Mercedes-Maybach S-klasseFacelift Mercedes-Maybach S-klasse
Mercedes-Benz heeft laten weten dat het tijdens de Autosalon van Genève een vernieuwde Mercedes-Maybach S-klasse zal laten zien.

Vorig jaar legde Mercedes-Benz de S-klasse op de snijtafel, een moment waarvan ook diens overtreffende trap, de Mercedes-Maybach S-klasse, profiteerde. Tijdens de Autosalon van Genève maken we kennis met een verder fijngeslepen versie.

De vernieuwde Maybach-uitvoering krijgt een nieuwe grille met verticale spijlen in plaats van horizontale lamellen. Eerder zagen we een soortgelijke grille al op de Maybach 6 Concept. Mercedes-Benz slijpt de voorbumper van zijn toplimo bij en voegt extra chroom toe om het model te onderscheiden van zijn aardsere broeders. De auto is verder leverbaar met een two-tone gespoten koets, waarvoor negen combinaties zijn bedacht. Mercedes-Benz brengt verder een reeks nieuwe 20-inchwielen naar de topsedan. Ook voor het interieur zijn nieuwe kleurencombinaties bedacht.

De motorenlijst verandert niet. Hier opnieuw een 469 pk sterke 4,0-liter V8 voor de S560 en een 630 pk sterke 6,0-liter V12 voor de S 650.

Het is niet ondenkbaar dat Mercedes-Benz een groter onderscheid tussen de Maybachs en non-Maybachs wil aanbrengen, zodat het straks van andere modellen eenvoudiger dergelijke versies kan gaan voeren. In de wandelgangen wordt bijvoorbeeld al even gefluisterd over de komst van een Maybach-versie van de volgende generatie GLS-klasse.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (39) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum