Aandeel Tesla schiet omhoog

14 procent in de plus

Tesla Elon Musk
Tesla is maandag omhoog geschoten bij de opening van de beursweek. Het aandeel steeg met ruim 14 procent na de bekendmaking dat Tesla en topman Elon Musk een schikking hadden getroffen met de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

Onderdeel van de schikking was het terugtreden van Musk als bestuursvoorzitter, hij mag de functie de komende drie jaar niet meer vervullen. Daarnaast moesten zowel Musk als Tesla ieder een boete van 20 miljoen dollar (17,2 miljoen euro) betalen.

De topman van Tesla werd vorige week aangeklaagd door de SEC wegens fraude. Musk zou fraude hebben gepleegd toen hij via Twitter liet weten dat hij Tesla bij een prijs van 420 dollar per aandeel van de beurs wilde halen.

De tweets van de geboren Zuid-Afrikaan zorgden ervoor dat de aandelen van Tesla in waarde stegen, al waren er direct vragen over de wijze waarop het nieuws werd gedeeld en over de geringe onderbouwing. Toen er een toelichting kwam, bleek die te rammelen, waarop de waarde van de aandelen flink daalde.

Met de beurswinst van maandag zijn de verliezen die werden gemaakt na de aanklacht tegen Musk weggewerkt. Om 15.30 uur was een aandeel van Tesla circa 303 dollar waard; vrijdag was dat nog 265 dollar.

PRIVATE LEASE Tesla

Lezersreacties (69) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.