Aan de top: Lexus LC 500

Platter én breder dan S-klasse Coupé

Lexus LC 500
Lexus LC 500Lexus LC 500Lexus LC 500Lexus LC 500Lexus LC 500Lexus LC 500Lexus LC 500Lexus LC 500Lexus LC 500Lexus LC 500Lexus LC 500
We wachten al jaren op een nieuwe grote coupé van Lexus en vandaag hebben de Japanners gehoor gegeven aan onze verlangens. We presenteren: de splinternieuwe LC 500!

Het is alweer vier jaar geleden dat we door Lexus in de vorm van de LF-LC concept-car lekker gemaakt werden met een vooruitblik op een nieuwe, grote coupé voor het merk. Lange tijd bleef het stil rond de grote luxueuze coupé en we vreesden er zelfs voor dat Lexus de auto in de ijskast had gezet. In Detroit heeft Lexus nu het doek verwijderd van de LC 500, een auto die de conceptfase achter zich heeft gelaten en klaar is voor de productielijn!

De LC 500 staat op een geheel nieuw platform. Wij mikken erop dat die basis ook gebruikt zal worden voor de aanstaande nieuwe generatie van de LS die later dit jaar in Tokyo zal debuteren. Volgens Lexus zullen we het platform in de toekomst dan ook terugzien op alle modellen met achterwielaandrijving.

Terug naar de LC 500. De coupé meet 4,76 meter in de lengte, is 1,92 meter breed en slechts 1,35 meter hoog. Uiteraard zien we Lexus' bekende Spindle-grille en moderne led-verlichting aan zowel de voor- als achterzijde. Om zijn formaat te duiden: de LC 500 is zowel breder als lager dan de Mercedes S-klasse coupé, maar ook zo'n 27 centimeter korter.

Onder de kap vinden we dezelfde beestachtige 5,0-liter V8 als die van de RC F en GS F. Het atmosferische blok stuurt 477 pk en 530 Nm koppel via een nieuwe tientrapsautomaat (!) met dubbele koppeling naar de achterwielen. In 4,5 tellen staat een snelheid van 100 km/h op de klok. In het interieur vinden we een nieuw infotainmentsysteem en een surroundsystem van Mark Levinson moet ook je oorschelp van kwaliteit voorzien.

Nu ligt de bal bij jullie. Moet deze Lexus LC 500 zo snel mogelijk naar Nederland komen? Laat je voorkeur horen in de poll!

Lezersreacties (150) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.