8.000ste Lamborghini Huracán een feit

Gallardo-opvolger gaat als een dolle

Lamborghini Huracán 8.000ste
Een blij management bij Lamborghini. De 8.000ste Huracán is geproduceerd en daarmee lijkt de Gallardo-opvolger best eens de bestverkochte Lamborghini ooit te kunnen gaan worden.

Lamborghini's Hurácan-voorganger Gallardo staat te boek als de bestverkochte auto van de Italiaanse fabrikant, maar het zou zomaar kunnen dat de Huracán er op termijn met die titel aan de haal gaat. Gedurende de zo'n elf jaar lange carrière van de Gallardo ging het model 14.022 keer over de toonbank. Opvolger Huracán schopt het na drie jaar al tot 8.000 exemplaren.

Het feestvarken is een Grigio Lynx gespoten Spyder, bestemd voor de Engelse markt. Mocht de Huracán er met de titel 'best verkochte Lamborghini ooit' aan de haal gaan, dan moeten de verkopen op afzienbare termijn toenemen. Dit jaar presenteert Lamborghini namelijk zijn eerste SUV, de Urus. De auto moet Lamborghini's verkoopcijfers gaan verdubbelen. Begin volgend jaar moet de SUV in de orderboeken te vinden zijn.

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.