Zeekr 7X (2025) #3

Bouwjaar2025
Jaar van aanschaf2025

Had hogere verwachting

Heb nu iets meer dan 10.000 km afgelegd met deze auto sinds juli, Heb deze als nieuwe leaseauto genomen omdat ik elektrisch moest gaan rijden van de werkgever. Heb wel gerden met Kia EV6, Zeekr 001 en de Polestar 4 maar omdat de Zeekr 7X er aan kwam heb ik deze al in januari besteld vanaf de folder omdat recensies uit andere landen goed waren en ik het een mooie auto vond in de kleur groen en wel leuk weer eens een auto die je nog niet veel op de weg ziet. Ook het snelladen en de actieradius waren voor mij een belangrijk punt. Na enkele weken gewenning en instellingen aanpassingen heb ik de auto eigen gemaakt en veel zaken zijn erg goed zoals snelheid multimedia. Maar ook enkele zaken zijn irritant. Er zijn 3 dingen waar ik mij erg aan stoor. Ik heb een Long Range uitvoering en de rechtuitstabiliteit bij snelheid vanaf 70 km per uur is erg slecht en dat is een veelgehoorde klacht die nog steeds niet is opgelost. Je zit continu bij te sturen wat erg vermoeiend is en bij wegversmallingen gevaarlijk. Verder heb ik een trekhaak op de auto laten monteren voor fietsendrager, caravan en aanhanger . Maar de Cruise control wordt dan uitgeschakeld waardoor je dus langs afstanden zonder cruise control moet rijden. Dat is niet te doen en veel gehoorde klacht ook maar geen enkele communicatie en feedback van Zeekr. Ook de installing van de Adaptieve cruise control is niet prettig . Wat ook een groot probleem is de service en communicatie van de Nederlanse Zeekr vestiging die op klachten eigenlijk geen enkele reactie geeft. Als ik alles van te voren head geweten had ik deze auto niet besteld.