| Uitvoering | P7+ AWD Performance |
| Bouwjaar | 2026 |
| Jaar van aanschaf | 2026 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Bestelling xpeng P7Plus testrit
Eigenlijk begint dit verhaal al op het autosalon van Brussel begin dit jaar.
Niet echt op zoek naar een nieuwe wagen maar vermits in Vlaanderen de fiscale aftrekbaarheid voor elektrische wagens nog dit jaar 100% is besluit ik toch eens te gaan kijken.
Vooral de nieuwe Chinese merken interesseren me. Meteen valt op dat er vooral suv’s zijn. Iets dat me niet meteen ligt omdat ik graag laag zit zoals ik mijn vorige wagen Audi A5 3.0tdi Quattro en de huidige BMW 330e. Beiden zalige wagens.
Mijn oog valt op de Xpeng G6 maar die vind ik opnieuw te hoog. Toen ontdek ik op het podium de P7Plus. Wat meteen opvalt is de binnenruimte, knap interieur en de lagere lees gewone instap. Omdat ik in de Vlaamse Ardennen woon wil ik graag een Awd voor als het sneeuwt en die bestaat enkel in de performance uitvoering. De 503pk lijkt me een leuk extra en voor een meerprijs van ongeveer €5000 heb ik deze extra 200pk plus awd. De verkoper contacteerd me eind april voor een testrit weliswaar met. De long range 313pk geen performance. De performance is pas leverbaar in oktober maar het wachten waard lijkt me. Deze week was het zover. Eerste indruk bij dit testexemplaar in het zwart buitenkkeur: wat een lel van een wagen, zo groot. Dit was op het salon ook maar hier tussen andere wagens valt dit pas extra op. Het interieur is donker in de testwagen en dat valt wat tegen. Ik was onder de indruk van het witte of bleke interieur van de salonwagen: veel moderner en oogt nog ruimer.
Het zitcomfort zit meteen goed dankzij de talrijke elektrische stoelverstellingen.
Ruimte zat in dit interieur dus en een maga riante koffer. Een bezoek aan de IKEA zal nooit nog een probleem geven.
Na een korten uitleg van de verkoper kan ik de weg op.
Wat meteen opvalt: de stilte en het veercomfort. Doet me denken een bmw 7 of Mercedes S niveau: top!
En na een rustige stadsrit zone 30 begeef ik mij buiten de stad en ga de snelweg op.
De wagen in sportstand gezet en meteen aangenaam verbaasd door het acceleratievermogen van deze wagen: even snel als mijn 330e met quasi evenveel pk’s maar deze in alle stilte en zonder schakelen. Best onder de indruk. Dus zeker benieuwd wat een performance zal geven.
Minpuntjes kan ik niet meteen vinden behalve een paar typische Chinese euvels.
De airco voelt koud aan (had ik al gelezen bij alle Chinezen is dit blijkbaar zo). Dus aanjager op minste gezet en dit voelt beter aan.
De wagen beschikt over een aandachtsassistent en die werkt heel streng. Een camera detecteert of je ogen nog op de weg zijn gericht. Zoniet volgt er een biep en een waarschuwing. Vermist ik nogal onder de indruk was van het middenscherm dwaalden mijn ogen regelmatig af met als gevolg meermaalse waarschuwingen. Veilig dat dan weer wel.
Verder kan ik zeggen dat de wagen heel licht aanvoelt en rijdt als een compactere wagen met een prima wegligging. Dus geen log schip zoals zijn omvang doet vermoeden. Dit is echt op Bmw niveau en zelfs pakken beter dan Audi.
Kortom na de testrit overtuigd en de wagen besteld in performance uitvoering. Boys and toys dus. Gekozen voor zilvergrijs omdat ik niet snel de wagen afwas en een bleek lichtgrijs (Eerder wit) interieur gekozen. Levering oktober dus dit wordt wel nog effe wachten op een vervolg op dit verhaal.