Volvo XC90 T8 Twin Engine Plug-in Hybrid AWD R-Design (2019)
| Uitvoering | XC90 T8 Twin Engine Plug-in Hybrid AWD R-Design |
| Versnellingen | 8, Sequentiële Automaat |
| Bouwjaar | 2019 |
| Jaar van aanschaf | 2026 |
| KM-stand bij aanschaf | 171.377 km |
| KM-stand laatst | 175.410 km |
nieuwe auto
Hallo,
even voorstellen, Ik ben Pleun (18). Ik ben gek op auto's vooral Volvo's en deze review is van de auto van mijn vader.
eerder schreef ik al een review over onze vorige auto, een Volvo V90 die we heel onverwacht hebben ingeruild voor deze XC90. heel veel kan ik nog niet zeggen over de auto maar ik zal deze review zo snel mogelijk aanvullen als ik meer kan vertellen over de auto.
Wat ik nu al kan vertellen,
De XC90 rijd echt heerlijk, ik heb zelf al een rijbewijs en mag de XC90 wel een meenemen, het is een genot om mee te rijden, het is een auto met luchtvering, dat merk je wel, hij pakt alle drempels alsof het niks is. Verder is de auto stil, comfortabel en snel. Het is wel een grote auto vind ik, maar dankzij de haarscherpe 360 graden camera heb je toch goed overzicht met parkeren. Het rijden op de elektrisch doet die goed, hij is redelijk vlot op de accu maar meestal heb je wel de brandstof motor nodig als je wil invoegen op de snelweg of een N-weg, de overgang van elektrisch naar benzine voel je niet, dat gaat echt naadloos. Als je op snelheid bent kun je best hard rijden op alleen accu, tot 130 kan zonder de brandstofmotor hoewel de range dan wel heel snel terugloopt. Als je op alleen brandstof rijd is de auto niet zuinig, meestal heb je dan een verbruik tussen de 8.0 en 9.0 op 100 km. er zit wel een 70 liter tank in dus we hoeven niet vaak te tanken, de actieradius op een volle tank is zo'n 700-800 km, en zeker omdat je de stukjes rondom huis elektrisch doet sta je niet zo vaak bij de pomp.
Voor nu heb ik denk ik alles vertelt wat ik er al over kan zeggen maar zoals eerder gezegd zal ik de review snel weer aanvullen als we meer ervaringen hebben gehad met de auto.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Volvo XC90 2.0 T8 Twin Engine AWD MOMENTUM, 7-PERS, NL AUTO, NAP LOGISCH, PANORAMADAK, LEDER, CRUISE, NAVI, CLIMATE CONTROL, STOELVERWARMING, LICHTMETAAL 20"
- 2016

Volvo XC90 T6 AWD Momentum | 7P | Panoramadak | ACC | Head-Up | BLIS | Stoelverwarming
- 2016

Volvo XC90 2.0 D4 Aut 1st eigenaar 7 persoo