Volvo XC90 D5 AWD Inscription (2015) #3

Volvo XC90
Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90

UitvoeringXC90 D5 AWD Inscription
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2015

Helaas 1ste jaar vaak de dealer gezien nu tevreden

Met groot genoegen stuur ik nu exact 1 jaar rond met mijn XC90 D5 maar we hebben samen wel het een en ander meegemaakt. Al in het begin ging het mis met de software update en Adaptive cruisecontrol, bij Volvo in Beesd is dit uiteindelijk opgelost. De schokbrekers voor maken vanaf het begin een rammelend geluid vooral als ze koud waren en eindelijk na 9 maanden wachten heeft de dealer de nieuw ontwikkelde veren kunnen installeren. Het was lang wachten op een enorme verbetering en kan nu zeggen dat nu de vering beter is dan ooit (zoals luchtvering eigenlijk hoort te zijn). Ook nu ging de ombouw niet zonder slag of stoot want mijn auto moest helaas 2x terug voor calibratie. Inmiddels deze zomer probleemloos naar Spanje gereden. De tune-up door polestar is voor mij persoonlijk een verbetering geweest om de (slome) schakelmomenten te veranderen, qua vermogen is het maar een kleine verbetering net als het brandstofverbruik. Ik zou het wel aanraden.
Conclusie naar 1 jaar is sturen, veel typische nieuwe model kinderziektes moeten verwerken wat de grens van mijn geduld tartte hierbij gaat veel lof naar mijn dealer in Amersfoort. Volvo pakt verbeteringen goed aan en ontwikkeld mijn inziens het merk en de nieuwe modellen langzaam naar een hoger niveau. Ze probeert op hun manier Volvo een nieuwe premium gevoel te creëren. Ze doen hun best maar dit zal nog wel even duren, ondertussen blijf ik met plezier in een heerlijk comfortable en rustige rijdende auto rondsturen, word vervolgd..

UPDATE 01-3-2017
20.000 probleemloze km verder inmiddels rijden we op Vredestijn winterbanden en die zijn top, zeer laag rolgeluid (stiller dan mijn Michelin zomerbanden). De 55.000km beurt was zoals verwacht, niks speciaals.

UPDATE 01-4-2018
Kilometerstand op 100.000km en ondertussen is het leer op de voorstoelen rondom zijn onder garantie rondom de luchtvering vervangen. en moeten de er nieuwe zomerbanden onder (twijfel nog welke) en remschijven vervangen, verder niks bijzonders te melden.